Bitlis Yöneticilerinin Regaip Kandili Mesajları

Regaib Kandili vesilesiyle Bitlis Valisi, Güroymak Kaymakamı, Tatvan Kaymakamı, Bitlis Belediye Başkanı, Tatvan Belediye Başkanı, mesaj yayımladı. Yayımladıkları mesajlarında; 'Ülkemiz ve İslam âleminin Regaib Kandil'ini tebrik edip, tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesi' temennisinde bulundular.

Regaib Kandili vesilesiyle Bitlis Valisi, Güroymak Kaymakamı, Tatvan Kaymakamı, Bitlis Belediye Başkanı, Tatvan Belediye Başkanı, mesaj yayımladı. Yayımladıkları mesajlarında; “Ülkemiz ve İslam âleminin Regaib Kandil’ini tebrik edip, tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesi” temennisinde bulundular.


 


Güroymak Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar'ın Regaib Kandili Mesajı: Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi, Ramazan Ayının da müjdecisi olan bir Regaip Kandil'ine daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. Kandiller insanların kalplerini birbirlerine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Yüce Allah'ın rahmet deryalarının coştuğu, af ve mağfiretinin sağanak sağanak yağdığı, feyiz ve bereketin zirveye çıktığı mübarek üç aylar mevsimine girmiş bulunuyoruz. Üç aylar, dini duygu ve heyecanın yoğun bir şekilde yaşandığı manevi bir mevsimdir. Bu vesileyle rahmeti, bereketi ve fazileti içerisinde barındıran üç ayların müjdecisi Mübarek Regaib Kandiline erişmenin huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, milletimizin ve tüm İslam Âleminin Üç Aylarını ve Regaib Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını, Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.


Tatvan Kaymakamı M. Ali Özkan'ın Regaib Kandili Mesajı: Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi, Ramazan Ayının da müjdecisi olan bir Regaip Kandil'ine daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu içerisindeyiz. Bu manada idrak edeceğimiz Regaip Kandil'inde, yüce Allah'ın rahmet, bereket, af ve mağfiretine olan arzumuzu en üst seviyeye taşıyıp, vicdan muhasebesi yaparak kendimizi sorgulamalı, Rabbimize, ailemize, milletimize ve ülkemize karşı görev ve sorumluluklarımızın bilincinde hareket etmeliyiz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle; Regaip Kandili ve üç ayların ülkemize, tüm İslam âlemine ve dünyaya huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, aramızdaki muhabbetimizi, kardeşliğimizi, birlik-beraberliğimizi ve dirliğimizi güçlendirmesini temenni ediyorum.


Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Geylani'nin Regaib Kandili Mesajı: "Bir kez daha hep birlikte Allah'ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği üç ayların müjdecisi Regaip Kandili'ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Böylesi günler kalplerimizi sevgiyle dolduran, birbirimize hoşgörülü ve saygılı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma gibi duygularımızı artıran ve biz kullarını Allah'a yakınlaştıran günlerdir. Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün İslam âleminin Regaip Kandili mübarek olsun" dedi.


Bitlis Valisi Oktay Çağatay'ın Regaib Kandili Mesajı: Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi, Ramazan Ayının da müjdecisi olan bir Regaip Kandiline daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. Kandiller, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı, manevi dünyamızın aydınlandığı en özel günlerdendir. İşte bu anlamda idrak edeceğimiz Regaip Kandili'nde, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) kutlu yolculuğunun ışığında, Yüce Yaradan'a, ailemize, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlamalı, kandillerimizin özüne yakışır şekilde; vicdan muhasebesi yaparak kendimizi sorgulamalı, yanlış ve kusurlarımızdan dönme konusunda çaba sarf edip, küslük ve dargınlıklara son vererek, bu anlamlı günün, barışa, dostluğa, kardeşliğe vesile olması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Bitlisli hemşerilerimiz olmak üzere, ülkemiz ve İslam âleminin Regaip Kandil'ini tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum.


Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay'ın Regaib Kandili Mesajı: "Regaib Kandiliniz mübarek olsun, yuvalarınız ilahi şefkat ve rahmetin nuruyla aydınlansın. Regaib Kandili feyizli ve bereketli bir gecedir. Regaib, kelime manasıyla, 'çok meyledilen, arzulanan, armağan edilen' anlamlarına gelir. Bu mübarek gecede Yüce Allah; kullarına bol bol rahmet ve ikramlarda bulunduğu için bu adı almıştır. Bu kutsal gecede, hatalarımızdan, zaaflarımızdan arınmak, daha iyi insanlar olabilmek için tövbe ve dualar edeceğiz. Yaradan'dan, rahmet ve bağışlanma dileyeceğiz" dedi. Başkan Tanğlay sözlerini, "Regaib Kandili'nin gönüllerimize manevi hazineler sunmasını diliyorum. Bütün hemşerilerimin ve İslâm âleminin Regaib Kandili'ni kutluyorum" diyerek tamamladı.

oktay çağatay m.furkansancaktutar m.aliözkan