Erken Teşhis Hayat Kurtarır! Meme Kanseri Farkındalık Ayı (1-31 Ekim)

Türkiye'de ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan meme kanseri için Kızılay Bitlis Kadın Teşkilatı farkındalık ayında (1-31 Ekim), bir video klip hazırladı.

Türkiye’de ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan meme kanseri için Kızılay Bitlis Kadın Teşkilatı farkındalık ayında (1-31 Ekim), bir video klip hazırladı.
Bir yıl içinde ülkemizde yaklaşık 18 Bin kadına meme kanseri teşhisi konulurken erken teşhisin ise hayat kurtardığı ifade edildi.
Kızılay Bitlis Kadın Teşkilatı ekibi hazırladıkları video klibi resmi twitter hesaplarında şu sözleri ekleyerek; “Kızılay Bitlis KadınTeşkilatı olarak Meme Kanserine savaş açıyor ve sizleri erken teşhis için harekete geçmeye davet ediyoruz” paylaşımda bulundular.

Hazırlanan video klipte Kızılay Bitlis Kadın Teşkilatı Başkanı Seda Şahin, bilgi vererek konuşmasını diğer ekip arkadaşlarına bıraktı.
Farkındalık oluşturmak için bilgilendirmede bulunan Kızılay Bitlis Kadın Teşkilatı Başkanı Seda Şahin; “Türkiye’de ve dünyada çok sık rastlanılan bir kanser türü olan meme kanseri, çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu nadiren erkek hastalarda da görülen bir kanser türüdür. Ve bu kanser türü memelerdeki hücrelerin düzensiz çoğalmasıyla meydana gelebilmektedir. Ancak erken muayene ve erken tanı sayesinde meme kanserinde iyileşme oranı yüzde 100’e yakındır. Ancak geçiştirdiğimiz her muayene ve geçiştirdiğimiz her mamografi filmi çekimi bu iyileşme oranlarını düşürebilmektedir. Bilhassa 40 yaş üstü kadınlarımızın düzenli olarak her yıl meme muayenesi yaptırmasıyla ve düzenli olarak her yıl mamografi filmi çekilmesiyle kanser riskini ortadan kaldırabilmesi mümkündür. Ve bizler Kızılay Bitlis Kadın Teşkilatı olarak çoğunluğunun kadın hastalıklarını oluşturduğu kanser türüne savaş açıyor ve sizleri Kızılay Bitlis Kadın Teşkilatı ekibinin mesajlarına kulak vererek erken muayene ve erken mamografi filmi için harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi.

Video klibin devamında ise Kızılay Bitlis Kadın Teşkilatı ekibinin diğer kadın üyeleri söz alarak: Kızılay Bitlis Kadın Teşkilatı Birim Sorumlusu Hanım Özdemir; “Geç kalmayın. Hayat şansa bırakılacak kadar değersiz değildir”
Kızılay Bitlis Kadın Teşkilatı Birim Sorumlusu Elif Cengiz; “Kanserden kokmayın geç kalmaktan korkun”
Kızılay Bitlis Kadın Teşkilatı Birim Sorumlusu Derya Geylani; “Kanser ihmale gelmez. Bazen bir gün bile çok şey değiştirir”
Kızılay Bitlis Kadın Teşkilatı Birim Sorumlusu Fisün Dayan; “Bulunsun kansere çare. Yürekler dağlanmasın. Kanser değil sen güçlüsün. Saçların değil sen güzelsin”
Kızılay Bitlis Kadın Teşkilatı Birim Sorumlusu Kübra Uluçay; “Erken teşhis hayat kurtarır. Kanserden korkmuyorum. Kontrollerimi yaptırıyorum” vurgusunda bulundular.
 

meme kanseri meme kanseri farkındalık ayı ekim ayı kadın