Ahlat'ta DAP Destekli Çini Ve Seramik Üretim Atölyesi Açıldı

Ahlat Kaymakamlığı ile Ahlat Doğa ve Kültürel Mirası Yaşatma Derneği tarafından hazırlanarak, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenerek hayata geçen 'Ahlat Çini-Seramik Üretim Atölyesi' açıldı.

Ahlat Kaymakamlığı ile Ahlat Doğa ve Kültürel Mirası Yaşatma Derneği tarafından hazırlanarak, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenerek hayata geçen “Ahlat Çini-Seramik Üretim Atölyesi” açıldı. 

Çini ve seramik atölyesinin açılış programında konuşan Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ; “Bize kalan kültürel hazinelerimizden en önemlisi çini ve seramiklerimizdir. Müzemize gittiğimiz zaman bunun örneklerini görebiliyoruz. Bu mirası gelecek nesillere aktarma adına yaptığımız naçizane bir çalışmaydı. Desteklerinden dolayı DAP Başkanlığımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah diğer çalışmalarımızda da desteklerinizi bekliyoruz. Ahlat için el birliği ile bir şeyler üretebiliyorsak bizler için ne mutlu. İnşallah Çini ve Seramik Atölyemizin bir başlangıca vesile olmasını diliyorum. Büyük fabrikaların oluşacağı bir tesis diliyoruz. Belki dünya devletlerine ‘Ahlat’ markasıyla seramik ve çini üretip gönderebiliriz”dedi.  

Konuşmaların ardından açılış programı Ahlat Halk Oyunları gösterisi ve Ergezen Ortaokulu Mehteran Takımı gösterileri ile devam etti. Katılımcılar tarafından “Ahlat Çini-Seramik Üretim Atölyesi” açılışı yapılarak atölye kapsamında oluşturulan kurs sınıfları gezildi.

Program sonunda desteklerinden ötürü DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen’e Ahlat Doğa ve Kültürel Mirası Yaşatma Derneği Başkanı Samet Adıyaman tarafından Ahlat çinisi hediye edilirken, Kaymakamımız Sayın Fikret Dağ ve Belediye Başkanımız Abdulalim Mümtaz Çoban’da tutkara sanatıyla yapılan tablo hediye etti.

Ahlat Doğa ve Kültürel Mirası Yaşatma Derneği tarafından restore edilerek kullanıma açılan Hamdi Efendi Konağında açılan çini ve seramik üretim atölyesinin açılışına Kaymakam Fikret Dağ, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı. 

dap çini ve seramik seramik atölyesi