Adilcevaz Ve Hizan Belediyeleri Vatandaşa Maske Dağıttı

Adilcevaz ve Hizan Belediyeleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı.

Adilcevaz Kaymakamlığı, Adilcevaz Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Adilcevaz Aile Destek Merkezi'ndeki kadın usta öğreticiler tarafından hijyenik ortamda üretimi yapılan maskeler, kurumların yanı sıra zabıta ekipleri tarafından vatandaşlara ücretsiz dağıtılmaya başlandı.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy; “Korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafenin korunması ile birlikte maske kullanımının büyük önem taşıdığını belirterek, vatandaşlardan gerekli tedbirlere uymaları konusunda son derece dikkatli olmalarını” istedi.

Sözlerine devam eden Başkan Gürsoy şunlara değindi; “İlçemizdeki maske ihtiyacını karşılamak için Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak maske üretimine başladık. İlçemizdeki Aile Destek Merkezi'ndeki kadın usta öğreticiler tarafından hijyenik ortamda üretimi yapılan maskeleri kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtmaya başladık. Bu çalışmada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu sıkıntılı süreci kısa sürede atlatırız. Çok dikkatli olmakta fayda var. Evde kalalım, sokağa çıkmayalım. Bu illetin en büyük özelliği insanlar arasında çok kolay yayılabiliyor olması. Eğer biz dışarıda ne kadar az zaman geçirirsek, birbirimiz ile ne kadar az temas edersek, evlerde ne kadar çok kalırsak ve mecbur kalmadıkça dışarı çıkmazsak bizim evde kalma süremiz kısalacaktır. Eğer bir an önce normal yaşama dönmek istiyorsak açıklanan tedbirlere de sıkı sıkıya bağlı kalmamız gerekiyor. Her birimiz sosyal izolasyonumuzu sağlamalıyız. Gücünü temas ortamından alan virüse karşı sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmek durumundayız” dedi.
 

Hizan’da ise Belediye Başkanı Cezail Aktaş esnaf ve vatandaşlara kendisi maske dağıttı. Başkan Aktaş; “Vatandaşlardan zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını ve sosyal mesafeyi korumaya özen göstermelerini istedi. Başkan Cezail Aktaş; “Hizan’ımızın mağduriyet yaşamaması için maske dağıtımına devam edeceklerini” kaydetti.
Halka mesaj veren Hizan Belediyesi Başkanı Cezail Aktaş; “İnşallah bu sıkıntılı süreci kısa sürede atlatırız. Çok dikkatli olmakta fayda var. Evde kalalım, sokağa çıkmayalım” dedi.

Cezail Aktaş İş Adamı Aslan’a Şükranlarını Sundu
Aktaş; “Desteklerini bizden esirgemeyen İş Adamı Sinan Aslan Bey’e şükranlarımızı sunarız..
 





adilcevaz hizan maske dağıtımı maske