2021 Yılı Adilcevaz'ın Yatırım Yılı Olacak

Bitlis’in Adilcevaz İlçesine gelen Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Adilcevaz halkına müjde üstüne müjde vererek 2021 yılının Adilcevaz için yatırım yılı olacağını söyledi.

2021 Yılı Adilcevaz'ın Yatırım Yılı Olacak
01 Ocak 2021 - 19:10
Bitlis’in Adilcevaz İlçesine gelen Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Adilcevaz halkına müjde üstüne müjde vererek 2021 yılının Adilcevaz için yatırım yılı olacağını söyledi.

Ak Parti İl Başkanı Engin Günceoğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ve partililerle birlikte Adilcevaz’a gelen Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Kaymakam Tunahan Çil, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Ak Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Milletvekili Vahit Kiler, burada yaptığı konuşmada Adilcevaz Belediyesinin hazırladığı birçok projeyi 2021 yılında hayata geçireceklerini ifade ederek; “Pandemiden dolayı ilimize ilçelerimize hizmet konusunda istediklerimizi yapamadık. İnşallah 2021 yılında bu salgını atlatıp ilimize ve ilçelerimize çok güzel hizmetler getireceğiz. Bildiğiniz gibi geçen hafta belediye başkanlarımızla birlikte bakanlarımızdan randevu almıştık. Bakanlarla yaptığımız görüşmelerde ciddi anlamda destekler aldık. Bizim geçen hafta bakanlıklardan aldığımız yatırımın miktarı 800 milyondur. Yani eski parayla 800 trilyonluk ilimize ve ilçelerimize yatırım aldık. Tatvan’daki Sapur Barajı projesinin maliyeti sadece 640 milyon liradır. Bu proje sayesinde Tatvan ilçemiz 50 veya 100 yıl boyunca suya doyacak. Bu baraj sayesinde Güroymak’a kadar 70 milyon metrekare arazi sulanmış olacak. Aynı zamanda Adilcevaz Bahçedere Köyü göleti programa alınmıştı ve bugün bununda onayı alınarak ihaleye çıkacak. Adilcevaz ilçemizi çok önemsiyoruz. Tarım ve Orman Bakanımızın talimatıyla hemen ilk etapta buraya 100 bin fidanlık bir ceviz ormanı kuracağız ve hedefimiz daha sonra 1 milyon ceviz ağacını Adilcevaz’da toprakla buluşturmaktır. Dedim ki; Sayın bakanım nasıl ki Antep dediğimizde aklımıza fıstık geliyorsa Bitlis dendiği zaman Adilcevaz dendiği zaman herkesin aklına ceviz gelsin. Bu söylediklerim Bakanımızın da hoşuna gitti talimat verdi ve inşallah Adilcevaz’a büyük bir ceviz ormanı kazandıracağız. Yine Bilim ve Teknoloji Bakanlığımızın desteğiyle Adilcevaz ilçemizde bulunan Sosyal Hizmet merkezinin hemen yanındaki atıl durumda bulunan spor tesisinin çevresi kapatılıp gerekli çalışmalar yapıldıktan burası en az 200-250 kişinin çalışabileceği bir tekstil atölyesi olacak. Bu sayede işsiz gençlerimize istihdam alanı oluşturacağız. Adilcevaz ilçemize yapacağımız hastanemizde yatırım programına alındı. İnşallah Adilcevaz’a 75 yataklı yeni hastanemizi de yapacağız. Aynı zamanda yerinin gösterilmesinin ardından yine ilçemize inşallah en az 350-400 konutluk bir TOKİ konutları yapacağız. Aynı zamanda Enerji Bakanıyla görüştük. EPDK Başkanıyla görüştük. İnşallah 2021 yılı kışında yani önümüzdeki kışa doğalgazı yetiştirip Adilcevaz’a getireceğiz. 
Adilcevaz ilçemiz doğalgaza kesinlikle kavuşacak. Ayrıca Gençlik merkezinin yanı sıra birçok hizmeti Adilcevaz ilçemize kazandıracağız. Bütün bu hizmetlerin Adilcevaz ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bizler bu samimi duygularıyla Allah rızası için ilimize ve ilçelerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Çok Şükür rabbimde önümüzü açıyor” dedi.

2021 Yılı Adilcevaz’ın Yatırım Yılı Olacak

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, 2021 yılında ilçemize önemli yatırımlar yapılacağını ifade ederek; “Belediye olarak hazırladığımız projelerimizle vekilimiz Sayın Vahit Beyin yanına gittik ve projelerimiz konusunda kendisiyle istişareler yaptık. Sayın vekilimiz projelerimizi çok beğendi ve olumlu buldu. Hemen ilgili bakanlıklardan randevu aldı. Birlikte gidip bakanlıklardan projelerimize destek istedik. İnşallah 2021 yılında ilçemiz doğalgaza kavuşacak. İlçemize ceviz ormanları kurulacak. İçme suyu projemizi hayata geçireceğiz. Bahçedere Köyümüzdeki sulama göletinin ihalesi yapılmak üzere. Adilcevaz Kalesi restorasyon çalışması bu yıl programa girdi. Kef kalesinde kazı çalışmaları başlayacak. İlçemiz gençlerine istihdam alanları yaratmak için tekstil atölyesi açacağız. Burada yaklaşık 250 gencimize iş imkanı sağlayacağız. Yaklaşık 400 TOKİ konutunu ilçemize kazandıracağız. İlçemize Gençlik merkezi kazandıracağız. Aynı zamanda ilçemize 75 yataklı yeni bir hastane yapılacak. İnşallah bu sene hastanemizde programa girecek. Yani kısacası 2021 yılı ilçemizin yatırım yılı olacak. Desteklerinden dolayı Sayın Vekilimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum